Now Reading:
Bergslags sten från Camino de Compostela
Share the post
Kristaller

Bergslags sten från Camino de Compostela

Kristaller

Tävlingen jag hade som @jonnabesson vann med sin underbara motivering💙 

 

Som så många andra som går Caminon gjorde jag det för att bearbeta något. I mitt fall en väldigt väldigt svår och nedbrytande relation som jag lyckats ta mig ur. Jag var rädd att jag tappat min tillit till människor och mitt mod och minstolthet. Jag var rädd att jag inte gett mig själv utrymme att känna allt jag behövde känna för att kunna gå vidare. Jag vandrade från St Jean Pied de Porttill Finisterre för att ge mig själv tid i tysthet med bara mig som sällskap. För att bevisa för mig själv att jag fortfarande kunde vara stark och modig och känna tillit. Jag var självklart inte den enda på vägen men vandrade ensam om dagarna. Det blev så per automatik då jag bröt en tå i början och därför gick väldigt långsamt (i badtofflor). Problem uppstod på vägen men det löste sig alltid. Jag mötte så många vänliga människor och har sällan känt mig så levande(och stillsamt lycklig) som i det enkla avskalade livet dessa fem veckor innebar.

Islutet av min vandring var mina ledord just tilltro och gränslöshet. Stenen hittade jag min sista vandringsdag precis innan jag nådde havet.

 

💙

Bergslagssten är en restprodukt vid järnframställningen på 1700 talet. Det som utmärker bergslagssten är just färgen och konsistensen. Färgen kan skifta från ljusblåöver klarblå och mörkblå via grön till svart. Utseendet beror bland annat på vad den innehåller för mineralämnen. 

Relaterat från bloggen