Now Reading:
Sankalpa
Share the post

Sankalpa

Nytt år..

Vänta Backa lite, det är fortfarande 2022 och jag känner att många har bråttom framåt nu och sätter nya intensioner, nämner saker vi vil l bjuda in till nästa år och sätter nya löfte för framtiden.

Vad jag vill bjuda in är här just nu. Här emellan utandningen av Tigerns år(2022) och inandningen av Kaninens år(2023) i din bahya, mellanrummet då det är helt tyst och helt stilla.

Vilken visdom tar du med dig från året som gått, vilka lärdomar har du fått, går du i din fulla närvaro och medvetenhet och med tillittill dig själv och möter du det som kommer.

Vad behöver du frigöra?

Vad var tufft? vad gjorde dig lyckligast 2022? vad gav dig energi? vad har du lärt dig? vad gjorde dig ledsen? några nya vanor? vad har hänt som jag vill lägga bakom mig? och vad vill jag ta med mig in i 2023?

Jag rensar ut med 108 solhälsningar varje nyårsafton, 108för det heliga talet

Hur tar du med dig det du lärt dig och insett, skriver du ner för att minnas? Kanske börja med att rita en grov tidslinje och skriva upp saker månad för månad vad som varit fint och vad som varit utmanande, vad har du mått bra av, vad mår du bra av att äta, har du tränat som du önskat, vilka människor har du varit med och i vilka miljöer.. vad har fått dig att må mindre bra och sen skriva fritt och låta

Tackar du för de lärdomar du fått, både de som fått dig att växa och de som insett du gått en omväg? Du går alltid på din väg, det som ska ske sker och målet blir alltid detsamma även om vägen dit kan bli krokig och otydlig ibland.

Sankalpa, din intention, där du nu med all den visdom från detta år kan sätta din intention för nästa härliga år och skapa det du BEHÖVER och det du VILL och för det du LÄNGTAR EFTER.

Vad vill jag göra mer av, vad vill du göra mindre av, hur vill du må, vem vill jag spendera mer tid med vem vill jag spendera mindre tid med, vilka nya vanor vill jag skapa

Hur gör vi detta under året?

Gör din ritual någon gång varje dag och skapa något som är mysigt för dig, jag gillar att tända en rökelse och skriv några ord om var du är på väg, om du går i riktning enligt din väg för din sankalpa.

Relaterat från bloggen