Now Reading:
Hantverk skapat av mina händer med själ
Share the post
Unika smycken

Hantverk skapat av mina händer med själ

Unika smycken

Mina smycke skapas av mig från grunden

Stenarna kommer från Naturen ofta utgrävd av mig själv eller någon av mina stegrävar kompisar, det kan vara allt från färgglada stenar från andra länder eller en vacker strandsten som kunden hittat själv.

Jag köper inga stenar där jag inte vet att de grävts fram med rätta skydd eller där utgrävarna arbetar under bra förhållande.

Jag sågar stenarna i vatten och sen slipas de och poleras i nio steg, även detta i vatten, för att få fram den vackra hållbara ytan med vacker yta.

Efter jag och kunden har bestämt storlek både på ring och på stenen, formen och eventuell text börjar silverarbetet. Jag sågar ut rätt storlek och filar till delarna så att de passar ihop sen jag stansar jag eventuell text för att sen forma silverplåten innan jag löddar, bränner och filar silvret igen. Nu är silvret svart och behöver filas och poleras och sen vitkokas ett par gånger. Då kokar man fram finsilvret till ytan. Sen kommer man till slut filandet med smärgelpapper och polering av silvret så det får den högglansiga ytan vi vill ha.

Allting skapas av mina händer så att det ska bli det smycke du drömt om.

Smycket är skapat med noga eftertanke och gjord med kärlek.

Ett smycke med själ

Relaterat från bloggen