Now Reading:
Laponia Vandringsten
Share the post
Unika smycken

Laponia Vandringsten

Unika smycken

Divingangel

Laponia stenen

Jag fick en ganska grov och skör sten med en stor önskan.

Ett kär skara kvinnor går varje år ut på vandring och har gjort i många år. Just i fjol gick de Kungsledens etapp där fyra nationalparker utgör världsarvet Laponia.

En av kvinnorna hittade en sten som hon tyckte lyste grönt just då där på stigen, hon tog den med sig hem. En annan kvinna från vandringsgänget fyllde 65 år och hon ville ge henne en speciell gåva. Hon kom till mig med detta ärofyllda uppdrag.

Kvinnan hon ville ge den till skulle få en amulett med texten Storasös Laponia <3 på baksidan, själv ville hon ha två små lätta örhängen med texten LS <3 som står för Lillasös. De är inte systrar av blod men systrar av livet, efter många äventyr ihop delar de nu även en sten.

Vi har designat och bestämt ihop hur smyckena skulle se ut, sen var det upp till mig att förverkliga denna dröm.

En sten ganska skrovlig skulle bli tre underbara smycke, en gemolog tittade på den och sa att det gick nog inte att dela den rakt över då den såg skör ut, hon sa det var en....... Jag gick på min magkänsla och delade den ändå rakt av för jag vill få fram ådringen som gick tvärsöver. Resultatet blev fantastiskt!

En sten blev tre kärleksfulla smycke som var hittad på den magiska platsen de delade, stenen blev formad i väl genomtänkta designer, jag delade den (dock lite med hjärtat i halsgropen) slipade den och polerade den innan jag klädde den i silver.

Resultatet är tre smycke som delar så mycket historia och kärlek men framförallt delar de en sten.

Relaterat från bloggen